ua en ru

У Раді завтра можуть обговорити кандидатів на пост міністра у справах ветеранів

У Раді завтра можуть обговорити кандидатів на пост міністра у справах ветеранів Фото: Ірина Фриз (УНІАН)

Підняти питання про кандидатів можуть під час години запитань до уряду

У Верховній раді України завтра, 7 вересня, в ході години запитань до уряду можуть підняти питання про внесення кандидатур на посаду голови міністерства у справах ветеранів. Про це повідомила кандидат на цю посаду, нардеп від БПП Ірина Фриз, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, на сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман не отримав відповідь з приводу кандидата від "Народного фронту". Фриз припустила, що це дає йому підставу не вносити подання в Раду.

"З моєї точки зору, це питання потрібно виводити в публічну площину в коаліції, а не робити його де-факто гальмом, що стримує прем'єра від внесення кандидатури від коаліції. Можливо, це питання піднімуть на годині запитань до уряду", - повідомила Фриз.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Петро Порошенко сподівається на створення Міністерства у справах ветеранів найближчим часом.

"За моєю пропозицією, я сподіваюся, найближчим часом український уряд і парламент зроблять кроки по створенню Міністерства ветеранів", - заявив він.

Зазначимо, посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Міністерство у справах ветеранів США допоможе Україні реалізувати ініціативи в напрямку підтримки ветеранів війни.