ua en ru

У Раді не можуть визначити період вчинення порушень в енергетиці на держпідприємствах

У Раді не можуть визначити період вчинення порушень в енергетиці на держпідприємствах Фото: Олег Осуховський

Представники Генпрокуратури, які повинні були надати інформацію, не прийшли на засідання парламентської групи

У Верховній Раді не можуть визначити період вчинення порушень в енергетиці на держпідприємствах, про які повідомляв екс-голова ДФІ Микола Гордієнко. Про це повідомив голова парламентської робочої групи з перевірки зловживань та порушень в державному секторі економіки Олег Осуховський після завершення засідання групи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було 46 акти від Гордієнка щодо тих порушень, які він зафіксував, 7,6 млрд. Заявив ще сьогодні Гордієнко, що на жоден з 46 актів ревізії урядом протягом роботи Гордієнка не було відреаговано", - сказав Осуховський.

Утім, як заявив Осуховський, поки не зрозуміло, які з порушень були за уряду Арсенія Яценюка, а які - Миколи Азарова. Представники Генпрокуратури, які мали б з'ясувати та повідомити про це, не прийшли на засідання парламентської групи.

"Зараз об'єктивної ясності нема, тому що про це мала заявити Генеральна прокуратура і дати конкретні цифри по роках: з 2012 по 2014 і з лютого 2014 і далі, коли при всіх повноваженнях був уряд Яценюка", - додав він.

Нагадаємо, у Раді підтвердили дані екс-глави ДФІ Гордієнко про корупцію в енергетиці.