ua en ru

В Раді підтвердили дані екс-голови ДФІ Гордієнка щодо корупції в енергетиці

В Раді підтвердили дані екс-голови ДФІ Гордієнка щодо корупції в енергетиці Фото: Олег Осуховський

Інформайцію підтвердив голова парламентської робочої групи з перевірки зловживань та порушень в державному секторі економіки Олег Осуховський

Звинувачення екс-глави ДФІ Миколи Гордієнка щодо корупції в енергетичних державних підприємствах підтвердилися. Про це повідомив голова парламентської робочої групи з перевірки зловживань та порушень в державному секторі економіки Олег Осуховський після завершення засідання групи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Першими заслуховувати "Укргазвидобування". Зафіксовано збитків на 350 млн грн, які підтверджені і Гордієнком, і Фінінспекцією, проте дана сума оскаржується в судах. "Укргазвидобування" не вжито жодних заходів по поверненню тих збитків. Це за період 2012-2014 років", - сказав Осуховський.

За його словами, Фінінспекція зупинила у "Нафтогазі" ризиковані операції на суму 4,6 млрд грн.

"Фінінспекцією зупинено ризикованих операцій на 4,6 млрд грн. Це які не входять у тих 7,6 млрд, про які говорив Гордієнко", - зазначив Осуховський.

Водночас голова групи заявив, що дані щодо порушень в "Укртансгазі" не співпадають з озвученими даними від Гордієнка.

"Згідно з актом перевірки, порушення складають 370 млн грн. Проте сьогодні Гордієнко і Фінінспекція заявили тільки про 219 млн грн", - сказав Осуховський.

Також він повідомив про додаткові півтора млрд грн порушень в "Енергоатомі", які озвучив Гордієнко.

"За попередньою інформацією, яку нам надав Гордієнко, це півтора млрд грн, які не входять до 7,6 млрд грн, про які заявив Гордієнко", - додав Осуховський.

Нагадаємо, за заявою Гордієнка порушено 12 кримінальних справ.