ua en ru

У Раді зареєстровано проект постанови про скасування поправок до КЗПП про заборону дискримінації

У Раді зареєстровано проект постанови про скасування поправок до КЗПП про заборону дискримінації Фото: Верховна Рада

Ініціаторами постанови є група народних депутатів фракції "Опозиційний блок"

До парламенту внесено проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року про прийняття за основу і в цілому як закон проекту закону України про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського союзу). Відповідний проект постанови №3442-П зареєстрований на сайті Ради.

Ініціаторами постанови є група народних депутатів фракції "Опозиційний блок" на чолі з членом фракції Вадимом Новинським. Депутати також направили відповідне заявление на адресу спікера Ради Володимира Гройсмана, передає прес-служба Новинського.

Депутати заявили про порушення регламенту Ради на всіх стадіях розгляду і прийняття документа. Серед порушень, зокрема, зазначено, що документ був зареєстрований 10 листопада і без попереднього розгляду профільним і заінтересованими комітетами, було винесено на голосування. Крім того, законопроект не був визначені як невідкладний і терміновий, до нього не застосовувалася скорочена процедура і, отже, його повинні були розглядати в загальному порядку, передбаченому регламентом.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада України прийняла проект закону №3442 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)" за основу і в цілому.