ua en ru

У Раді виступили на захист вкладників недобудови в Києві

У Раді виступили на захист вкладників недобудови в Києві Фото: під Офісом генерального прокурора (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Вкладники ЖК "Міністерський" просять припинити тиск на компанію, яка добудовує об'єкт

Депутатське об'єднання "Антирейдерська коаліція" написало звернення в Офіс генерального прокурора та до міністра внутрішніх справ через ситуацію з недобудовою ЖК "Міністерський" в Києві.

Про це написав народний депутат Олександр Качура на своїй сторінці в Facebook.

"Люди просять одного - припинити тиск Нацполіції на сумлінного забудовника, який взяв на себе зобов'язання завершити об'єкт. До цього довгий час будівництво було зупинено у зв'язку з рейдерським захопленням компанії. Поліція повинна карати бандитів, які виводили кошти з фірми-забудовника і розкрадали майно, а не заважати постраждалій стороні отримати ключі від квартир", - пише нардеп.

За його словами, результатами зустрічі з представником Офісом генпрокурора стала домовленість про те, що буде проведено прийом з профільним заступником генерального прокурора та представниками ініціативної групи забудовника.

Нагадаємо, у четвер, 23 липня, вкладники ЖК "Міністерський" прийшли під стіни Офісу Генерального прокурора з вимогою припинити тиск на компанію, яка добудовує об'єкт. Як відомо, довгий час будівництво було зупинено у зв'язку з рейдерським захопленням компанії.

Як відомо, колишнє керівництво - замовник будівництва ПрАТ "Енергополь-Україна" - вивело майно на іншу компанію на загальну суму 250 млн грн.

Раніше Качура, виступаючи з трибуни парламенту, заявив, що до "Антирейдерської коаліції" звернулися постраждалі вкладники, які попросили захистити їх від колишнього директора, екс-заступника директора з юридичних питань Дениса Степанова, а також власника компанії Шеманські Даріуша.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

13 березня Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на ряд квартир і нежитлових приміщень в ЖК "Міністерський".