ua en ru

У Раді створили робочу групу щодо забезпечення антикорупційної політики, - Парубій

У Раді створили робочу групу щодо забезпечення антикорупційної політики, - Парубій Фото: Андрій Парубій

До групи увійшли директор НАБ Артем Ситник, міністр юстиції Павло Петренко, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе

У Верховній Раді України створили робочу групу по парламентській забезпечення реалізації державної антикорупційної політики. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник голови Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні розпорядженням голови Верховної Ради України була створена робоча група по парламентській забезпечення реалізації державної антикорупційної політики", - заявив Парубій.

За словами Парубія, до складу групи увійшли директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, міністр юстиції Павло Петренко, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, народні депутати від різних фракцій і громадські діячі та експерти.

"Наша ключова задача буде щотижня озвучувати громадськості ті законопроекти, які, на нашу думку, є самими головними і найбільш актуальними в питанні боротьби з корупцією", - зазначив перший віце-спікер.

"Зараз наше основне завдання - це імплементація тих антикорупційних законів, які ми прийняли", - додав міністр юстиції Павло Петренко.

Нагадаємо, Верховна Рада України перенесла на завтра розгляд законопроектів №2279 "Про внесення змін у Земельний кодекс України щодо проведення земельних торгів" та 2279-1 "Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо активізації проведення земельних торгів та запобігання корупції у сфері земельних відносин" від 19 травня 2015 р.