ua en ru

У Раді сумніваються в негативній реакції Заходу на санкції проти "112" і NewsOne

У Раді сумніваються в негативній реакції Заходу на санкції проти "112" і NewsOne Фото: Ганна Гопко (РБК-Україна)

Україна пояснила позицію по пропаганді РФ ще при забороні "Вконтактє" та "Однокласників"

У Верховній раді сумніваються в негативній реакції Заходу на можливі санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Кінець ефіру: чому Рада просить РНБО ввести санкції проти каналів "112" NewsOne".

Зокрема, голова комітету Верховної ради у закордонних справах Ганна Гопко переконана, що не слід чекати негативної реакції західних партнерів через санкції. Мовляв, всі пояснення були передані і прийняті ще під час заборони російських соціальних мереж "Вконтактє" та "Однокласники".

"Чотири місяці я це пояснювала в посольствах, і вони дуже спокійно до цього ставляться. Вони розуміють, що в Україні особлива ситуація, є російська агресія. Їх завдання не допустити повернення Росії до України, бо це їм загроза. Вони розуміють, що медіа є одним з інструментів російського реваншу, знають, хто фінансує NewsOne і "112", що це "пропагандистські танки", - зазначила Гопко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко особисто ініціював санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

У той же час очікується, що санкції проти них призведуть до закриття тільки NewsOne, а "112" залишать у так званому "підвішеному стані".