ua en ru

НФ ініціював санкції проти "112" і NewsOne на прохання Порошенка, - джерела

НФ ініціював санкції проти "112" і NewsOne на прохання Порошенка, - джерела Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В "Народному фронті" вважають, що Порошенко створює видимість боротьби з Медведчуком

Парламентська фракція "Народного фронту" ініціювала санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne на прохання президента Петра Порошенка. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Кінець ефіру: чому Рада просить РНБО ввести санкції проти каналів "112" NewsOne".

Зокрема, співрозмовник РБК-Україна у фракції БПП зазначив, що президентська сила не має відношення до ініціативи про санкції щодо телеканалів.

"Було розпочато кампанію, щоб поставити перед виборами в рамки проросійські канали. Почали зі зверення до РНБО, щоб ініціювати санкції. Доктрину розробляв "Народний фронт". Петро так просив. Домовилися, що ми до цього відношення не маємо. М'яч у них, вони віддають пас, і ми разом забиваємо", - розповіло джерело.

Зазначимо, петицію про санкції проти "112 Україна" і NewsOne, після якої до парламенту внесли постанову, склав Артур Переверзєв - повний тезка помічника депутата від НФ Михайла Бондаря, близького до спікера Раді Андрія Парубія.

"Порошенко створює видимість боротьби з (Віктором, - ред.) Медведчуком (новий власник "112", - ред.). Сам він не хотів подавати цю постанову, попросив Парубія. Коли вона вже в залі - не голосувати було не можна. Хоча з юридичної точки зору це абсолютна нісенітниця", - розповів один з "фронтовиків".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада рекомендує РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що санкції проти телеканалів розглянуть, як тільки отримає документи з парламенту.