ua en ru

Економічний комітет рекомендує Раді звільнити голову АМКУ Терентьєва

Економічний комітет рекомендує Раді звільнити голову АМКУ Терентьєва Фото: глава АМКУ Юрій Терентьєв (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Відповідний проект постанови нардепи можуть розглянути у сесійній залі

Комітет парламенту з питань економічного розвитку рекомендує Верховній раді звільнити главу Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва. Відповідний проект постанови нардепи можуть розглянути у сесійній залі.

Про це свідчать дані на сайті парламенту, а також копія відповідної постанови, яка опинилась в розпорядженні РБК-Україна.

"Рекомендувати Верховній раді відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України звільнити Терентьєва Юрія Олександровича з посади голови Антимонопольного комітету України за власним бажанням у зв’язку з поданою ним заявою", - вказано у висновку комітету.

Економічний комітет рекомендує Раді звільнити голову АМКУ Терентьєва

Варто зазначити, що сам глава АМКУ просить про відкликання своєї попередньої заяви. Відповідного листа він направив голові ВР Дмитру Разумкову в четвер.

Нагадаємо, раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що позачергове засідання Верховної ради відбудеться у п'ятницю, 3 липня, о 14:00; при цьому він не зміг точно відповісти, чи розглядатимуть відставку глави АМКУ.

Як зазначила екс-держуповроважена АМКУ Агия Загребельського, джерелом інформації про майбутню відставку глави АМКУ Юрія Терентьєва - є він сам. Таким чином, Терентьєв шантажує Офіс президента, однак реакція влади на такий шантаж може бути різною, до того ж причин для його відставки - більш, ніж достатньо.

За її словами, главою АМКУ може стати Ольга Піщанська, яка зараз є першим заметітелем глави АМКУ.