ua en ru

Раді рекомендують створити ТСК з розслідування корупції в енергетиці

Раді рекомендують створити ТСК з розслідування корупції в енергетиці Фото: Верховна Рада

Робоча група завершить свою роботу створенням тимчасової спеціальної слідчої комісії

Робоча група Верховної Ради України з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту рекомендуватиме парламенту створити тимчасову спеціальну слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування корупції в енергетичній сфері. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу в ході засідання робочої групи з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми, перш за все, вирішили дослідити газовий ринок, тому що ми прекрасно розуміємо, що цілий ряд теплових генерацій працює на газі, а це значить, що ціна на електроенергію, тепло, яке поставляється, гаряча вода, це все залежить від ключового показника - показника газу. Саме тому наведення порядку в тарифах на газ дозволяє продовжити цю важку роботу з наведення порядку в тарифах на електроенергію. Далі у нас буде розслідування питань, які стосуються вугільної галузі, і тих завищених апетитів вугільних генералів приватних компаній, які хочуть все перекласти на державу. Тому я думаю, що ця робоча група завершить свою роботу створенням тимчасової спеціальної слідчої комісії, тому що ми розуміємо, що той пласт корупції, який ми підняли у газової, вугільної, енергетичної галузі, він дає змогу на сьогодні заощадити для бюджету держави та кожної родини значні кошти", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, робоча група Верховної Ради з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту на наступному засіданні 6-7 травня отримає розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги ЖКГ, які можуть бути меншими в 1,5-2 рази від діючих.