ua en ru

Робоча група Ради визначить економічно обґрунтовані тарифи на ЖКГ

Робоча група Ради визначить економічно обґрунтовані тарифи на ЖКГ Фото: Верховна Рада

Тарифи можуть відрізнятися від діючих

Робоча група Верховної Ради з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту на наступному засіданні 6-7 травня отримає розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги ЖКГ, які можуть бути меншими в 1,5-2 рази від діючих. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу в ході засідання робочої групи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для 3,5 млн домогосподарств - приблизно 15 млн громадян України, тобто майже для третини громадян України - вони вже отримають нормативи (за споживання газу, - ред.), які будуть вдвічі меншими. Це ті, хто не мають лічильників. У всіх інших домогосподарствах - 2/3 населення, я думаю, що завдання цієї комісії, буквально на наступному засіданні, яке заплановано на 6-7 травня, вже отримати остаточну цифру і розрахувати, якою ж економічно обгрунтований показник тих тарифів, які дозволять зменшити, за нашими розрахунками, приблизно в 2,1 рази, за іншими розрахунками в 1,5 рази. Але я думаю, що як раз ця цифра буде визначено на наступному засіданні робочої групи, і буде запропонована в сесійній залі", - сказав Соболєв.

За його словами, робоча група ні в якому разі не вимагає повернення старих тарифів, але хоче, щоб тарифи були ринково обґрунтованими.

"Всі розрахунки ми подали, зараз ми чекаємо відповіді від НАК "Нафтогазу", "Укргазвидобування", "Укрнафти", ряду інших державних компаній, і від цього буде залежати друге питання - а чи потрібна нам взагалі для потреб населення російський або реверсний газ", - заявив нардеп.

Нагадаємо, робоча група Верховної Ради з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту хоче рекомендувати парламенту прийняти законопроекти про забезпечення українського населення виключно газом українського видобутку.