ua en ru

Раді рекомендують створити комісію з розслідування зловживань в "Укроборонпромі"

Раді рекомендують створити комісію з розслідування зловживань в "Укроборонпромі" Фото: голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв

Однак комітет відхилив постанову щодо розслідування причетності Пашинського до таких зловживань

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції рекомендував парламенту утворити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування зловживань в державному концерні "Укроборонпром" без прив'язки до конкретних прізвищ, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому комітет відхилив проект постанови про створення депутатської робочої групи з питань об'єктивного розслідування фактів можливої причетності народного депутата України Сергія Пашинського та керівників державних підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром" до розкрадання майна та коштів цих підприємств.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні комітету і одноголосно підтримане усіма присутніми парламентарями.

"Проект постанови Капліна відхилити, рекомендувати ВРУ утворити ТСК з розслідування зловживань в "Укроборонпромі" без прізвища Пашинський", - заявив голова комітету Єгор Соболєв.

Нагадаємо, поліція звинувачує фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень.