ua en ru

Раді рекомендували розглянути арешт скандальних суддів Вовка, Кицюка і Царевич

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту розглянути питання про арешт трьох суддів Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка, Оксани Царевич та Віктора Кицюка. Про це повідомив перший заступник голови комітету, народний депутат України від "Народного фронту" Леонід Ємець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет з питань правосуддя на своєму засіданні ухвалив рішення, за яким сьогодні ВРУ розгляне питання про надання згоди на арешт трьох суддів Кицюка, Вовка і Царевич. Комітет розглядає документи, які були подані головою Верховного Суду, подання генпрокурора і, в разі, якщо ці документи відповідають встановленим регламентом і законами порядку і процедурі, передає їх на розгляд ВРУ", - сказав він.

Ємець переконаний, що рішення парламенту буде позитивним.

"Верховна Рада сьогодні буде приймати рішення, я впевнений, що це рішення буде позитивне. Буде надано дозвіл на арешт, затримання та розслідування, тому що суд повинен встановити винність цих осіб. На мій упереджений погляд, вина достатня з тих документів, які ми сьогодні бачили на комітеті", - сказав Ємець.

Нагадаємо, голова Верховного суду України Ярослав Романюк дозволив арешт суддів Печерського районного суду Сергія Вовка, Оксани Царевич та Віктора Кицюка.