ua en ru

У Раді закликали МЗС викликати посла Німеччини через заяви про вибори на Донбасі

У Раді закликали МЗС викликати посла Німеччини через заяви про вибори на Донбасі Фото: Ганна Гопко

Клімкіна просять доповісти українському парламенту про результати такої розмови

У Верховній Раді України закликають Міністерство закордонних справ викликати посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля у зв'язку з його заявами про те, що вибори на території Донецької та Луганської областей можна провести в присутності російських військ. Відповідну заяву з трибуни ВР зробила голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС України повинно негайно викликати посла Німеччини для того, щоб почути його спростування цієї заяви, а міністр Клімкін повинен доповісти українському парламенту про результати такої розмови. Тому що це не є офіційною позицією Німеччини", - підкреслила нардеп.

Разом з Гопко на трибуну вийшли близько 30 парламентарів. На їхню думку, заява Райхеля йде врозріз з офіційною політикою Німеччини і суперечить мінським домовленостям.

Нагадаємо, раніше надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що проведення виборів на окупованій території Донбасу можливо до виведення звідти російських військових підрозділів.