ua en ru

Раді запропонують прийняти законопроекти щодо забезпечення населення тільки українським газом

Раді запропонують прийняти законопроекти щодо забезпечення населення тільки українським газом Фото: Верховна Рада

Робоча група найближчим часом відзвітує перед Радою

Робоча група Верховної Ради з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту хоче рекомендувати парламенту прийняти законопроекти про забезпечення українського населення виключно газом українського видобутку. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу в ході засідання робочої групи з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пропозиція, яка прозвучала на робочій групі, щоб весь цей газ йшов на потреби українського населення. Друга пропозиція - чітко внести зміни в законодавство про порядок формування цих тарифів, і третя пропозиція - термінове встановлення лічильників обліку не за рахунок громадян, а за рахунок компаній, які надають такі послуги", - заявив Соболєв.

За його словами, це дозволить парламенту прийняти ряд законопроектів, які дадуть можливість повністю забезпечувати українське населення виключно українським газом.

"Це дозволить нам вже на наступне засідання нашої комісії, а особливо на звіт робочої групи перед парламентом, який, я сподіваюся, відбудеться буквально в перший тиждень, прийняти ряд законопроектів, які дадуть можливість повністю забезпечувати українське населення виключно українським газом", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, раніше народні депутати підтримали протокольне доручення голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана про створення робочої групи з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту.