ua en ru

Раді пропонують встановити обставини сутички між Тетеруком, Власенком та Івченком

Раді пропонують встановити обставини сутички між Тетеруком, Власенком та Івченком Фото: Андрій Тетерук

Проект постанови зареєстрований сьогодні

В Верховній Раді України (ВРУ) зареєстрували постанову щодо розслідування сутички між парламентарями Сергієм Власенком, Вадимом Івченком та Андрієм Тетеруком. Відповідний проект постанови № 3429 був зареєстрований в ВР сьогодні.

"5 листопада 2015 року у приміщенні Верховної Ради України між народними депутатами України Власенком Сергієм Володимировичем, Івченком Вадимом Євгеновичем та Тетеруком Андрієм Анатолійовичем стався конфлікт, що було зафіксовано камерами відеоспостереження. Вказаний вище інцидент свідчить не тільки про порушення народними депутатами депутатської етики, але й про імовірність наявності ознак кримінального правопорушення", - сказано в пояснювальній записці.

Так, документом пропонується зобов'язати комітет Ради з питань Регламенту та організації роботи ВРУ встановити обставини цих подій. Передбачається, що у разі виявлення в діях нардепів ознак кримінального правопорушення, комітет має звернутись до Генерального прокурора України з метою здійснення заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб.

Зазначається, що постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук має намір подати в суд на членів фракції "Батьківщина" Сергія Власенка та Вадима Івченка. За його словами, нардеп Власенко погрожував йому вбивством.