ua en ru

Раді пропонують значно збільшити штрафи за вирубку ялинок

Раді пропонують значно збільшити штрафи за вирубку ялинок Фото: ВР пропонують значно збільшити штрафи за вирубку ялинок

Штраф зросте до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №5635 "Про внесення змін до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо підвищення штрафів за незаконну вирубку у зимовий період)", передає прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Так, у повідомленні зазначається, що кожного року у грудні в Україні вирубують близько мільйона ялинок і більшість з них – незаконно.

"Щоб виростити новорічне дерево висотою у півтора-два метри, має пройти близько десяти років. Та й завдана шкода природі не відповідає мірі покарання за незаконну вирубку та продаж ялинок – адміністративне стягнення від 85 до 204 гривень", - наголошується в ньому.

Зокрема, в законопроекті запропоновано збільшити розміри штрафів у зимовий період за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка.

"Штраф складатиме на громадян від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум складає 17 гривень – ред.) і на посадових осіб – від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - підкреслив автор законопроекту, нардеп від БПП Дмитро Голубов.

Нагадаємо, у Києві відкрили пункти, куди можна здати ялинки на утилізацію. Столичних жителів закликають не викидати ялинки в звичайні сміттєві контейнери.