ua en ru

Раді пропонують призивати на службу під час мобілізації в першу чергу військових запасу та добровольців

Позафракційний народний депутат Костянтин Жеваго пропонує Верховній Раді України в першу чергу призивати на військову службу під час мобілізації військових запасу та добровольців.

Позафракційний народний депутат Костянтин Жеваго пропонує Верховній Раді України в першу чергу призивати на військову службу під час мобілізації військових запасу та добровольців. Про це йдеться у законопроекті № 4990 "Про внесення змін до закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо встановлення черговості мобілізації окремих категорій громадян", текст якого оприлюднений на сайті парламенту.

Зокрема законопроект пропонує внести доповнення до статті 22 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", згідно з яким "призову на військову службу під час мобілізації в першу чергу підлягають військовослужбовці, звільнені з військової служби в запас (зокрема особи, які мають досвід участі в бойових діях, миротворчих операціях тощо) та громадяни, які в добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних сил України, інших військових формувань (резервісти).

"Прийняття цього закону дозволить в ході мобілізації доповнити особовий склад Збройних сил України професійними військовими, що в свою чергу сприятиме ефективному виконанню Збройними силами України завдань щодо захисту вітчизни (в тому числі, у ході проведення антитерористичної операції в східних областях України)", - йдеться у пояснювальній записці до документу.