ua en ru

Раді пропонують врегулювати використання держмайна на окупованому Донбасі

Раді пропонують врегулювати використання держмайна на окупованому Донбасі Фото: Верховна Рада України

В парламенті зареєстрований відповідний законопроект

Верховній Раді України пропонують прийняти законопроект №5265 "Про внесення змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (щодо вдосконалення регулювання відносин з використання державного і комунального майна на тимчасово окупованій території України). Відповідний документ був зареєстрований в парламенті 11 жовтня 2016 року.

"Метою законопроекту є законодавче врегулювання прогалини в діючому законодавстві, яка створює різні умови для суб’єктів підприємницької діяльності у питаннях користування державним та комунальним майном", - сказано в пояснювальній записці.

Так, задля вирішення цієї проблеми пропонується внести зміни, якими за аналогією з орендою державного та комунального майна буде тимчасово скасовано концесійний платіж за право створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) державним та комунальним майном, розташованим в тимчасово окупованих населених пунктах та на території на лінії зіткнення.

"Нашим законопроектом передбачається збалансувати коло прав та обов’язків сторін концесійного договору з урахуванням запроваджених тимчасових заходів на період проведення АТО, що сприятиме вивільненню коштів, необхідних на проведення позапланових аварійних ремонтних робіт будівель, обладнання та іншого устаткування (об’єктів концесії), які створюються у зв’язку з проведенням антитерористичної операції", - зазначається в повідомленні прес-служби партії "Блок Петра Порошенка".

Нагадаємо, в кінці серпня в Міноборони повідомили, що під виглядом "гумконвоя" Російська Федерація вивозить з окупованого Донбасу майно місцевих підприємств.