ua en ru

Раді пропонують знизити базову ставку податку на прибуток підприємств з 18% до 15%

Раді пропонують знизити базову ставку податку на прибуток підприємств з 18% до 15% Фото: Верховна Рада України

Оподаткуванню підлягає розподілений прибуток у вигляді нарахованих дивідендів

Верховній Раді України (ВРУ) пропонують знизити базову ставку податку на прибуток підприємств з 18% до 15%. Про це йдеться у відповідному законопроекті №3357 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації", який був внесений в парламент 26 жовтня.

Визначається, що податковий період становить календарний рік; сума податку сплачена протягом року враховується при визначенні суми податку за підсумками року.

Також законом встановлюється, що оподаткуванню підлягає розподілений прибуток у вигляді нарахованих дивідендів, що виплачується на користь фізичних осіб, неплатників податку на прибуток і нерезидентів.

Нагадаємо, даний проект закону підготував парламентський Комітет з питань податкової та митної політики, документ підписали 114 народних депутатів всіх фракцій та груп, а також позафракційні парламентарі.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна підкреслила, що головна новація законопроекту - введення оподаткування лише на розподілений прибуток підприємств.