ua en ru

Раді пропонують передбачити штраф за викидання сміття у недозволеному місці

Раді пропонують передбачити штраф за викидання сміття у недозволеному місці Фото: Верховна Рада України (twitter.com/Верховна Рада)

Планується, що за повторне порушення розмір штрафу може досягти 1700 гривень

Верховній Раді України пропонують передбачити штраф за викид відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття. Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенко".

Відповідний законопроект №6730 був зареєстрований у парламенті 17 липня 2017 року.

"Законопроект встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується ввести накладення штрафу на громадян від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 гривень, - ред.), а за повторне вчинення такого правопорушення - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень, - ред.)", - відзначають у прес-службі.

Крім того, пропонується збільшити штрафи за викид сміття з вікон і дверей вагонів поїздів, за борт річкового судна, а також з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв. За такі правопорушення планується ввести штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 гривень).

"Штраф за кинутий повз урни папір або пляшку повинен бути просто драконівським - щоб запам'яталося на все життя", - заявила одна з авторів документа, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

Відзначимо, що серед авторів законодавчої ініціативи парламентарі від фракцій БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина".

Нагадаємо, в територіальних межах Вінаровского сільської ради Ставищенського району Київської області вночі на смітник невідомі висипали 40 тонн сміття.