ua en ru

Раді пропонують скасувати пенсійні привілеї для держслужбовців

Раді пропонують скасувати пенсійні привілеї для держслужбовців Фото: Верховна Рада України

Замість спецпенсій пропонується виплата грошової допомоги

Верховній Раді України пропонують скасувати привілеї у пенсійному забезпечення для державних службовців. Відповідний законопроект №4505 "Про внесення змін в закон "Про державну службу" щодо скасування пенсійних привілеїв" був зареєстрований в парламенті 21 квітня 2016 року.

Так, законопроект має на меті скасувати для державних службовців привілеї в пенсійному забезпеченні, існування яких суперечить положенням частини другої статті 24 Конституції України.

зокрема, в документі замість спеціальних пенсій передбачено проведення виплати грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій при виході на пенсію державних службовців, які за станом на 1 травня 2016 року займали посади державної служби і мали не менше 10 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад держслужбовців


Крім того, пропонується також проводити виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій в разі виходу на пенсію держслужбовців, які за станом на 1 травня 2016 року мали не менш як 20 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державної служби.

Зазначимо, автор законодавчої ініціативи - нардеп Юрій-Богдан Шухевич (фракція "Радикальна партія").

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект про скасування оподаткування пенсій з 1 травня 2016 року.

Так само читайте про традиції та обряди на Чистий четвер на Styler.