ua en ru

Раді пропонують звільнити від оподаткування радіоактивно забруднені землі ВО "ПХЗ" в Дніпродзержинську

Народний депутат з Партії регіонів Костянтин Гузенко пропонує Верховній Раді України звільнити від оподаткування радіоактивно-забруднені землі колишнього уранового виробництва ВО "ПХЗ" (м. Дніпродзержинськ).

Народний депутат з Партії регіонів Костянтин Гузенко пропонує Верховній Раді України звільнити від оподаткування радіоактивно забруднені землі колишнього уранового виробництва ВО "ПХЗ" (м. Дніпродзержинськ). Про це йдеться у законопроекті № 4963 "Про статус режимної території промислового майданчика колишнього уранового виробництва виробничого об'єднання "Придніпровський хімічний завод" (м. Дніпродзержинськ) та прилеглих до нього територій", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Законопроект пропонує визначити радіаційно-небезпечні та радіоактивно-забруднені землі режимної території та прилеглі до неї території та звільнити їх від оподаткування.

"Не підлягають оподаткуванню земельні фонди колишнього уранового виробництва ВО "ПХЗ" на яких розміщені хвостосховища та сховища з радіоактивними відходами уранового виробництва, та їх санітарно-захисні зони, будівлі, споруди та комунікації з радіаційним забрудненням, комплекси інженерно-технічних засобів охорони, обслуговування та утримання режимної території, та радіаційно-небезпечних об'єктів", - йдеться у законопроекті.

"Суб'єкти господарської діяльності, що ведуть господарську діяльність на територіях, що визнані радіаційно-забрудненими, а також спеціалізоване державне підприємство "38 відділ інженерно-технічних частин" та спеціалізоване ДП "Бар'єр", що забезпечують безпеку життєдіяльності режимних територій звільняються від сплати земельного податку на земельні фонди", - зазначено в проекті закону.

Крім того законопроектом пропонується створити єдину систему координації дій суб'єктів господарчої діяльності на визначеній режимній території, здійснення постійного контролю за дотриманням установлених цим законопроектом рівнів безпеки та режиму, шляхом покладення цих обов'язків на адміністрацію режимної території, яка виконує свої функції згідно з положенням, затвердженим місцевою радою.