ua en ru

У Раді чекають внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу

У Раді чекають внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу Фото: Верховная Рада

Парламент готовий схвалити зміни тільки у разі врахування позиції НАБУ і Мін'юсту

Верховна Рада підтримає проект закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження (№6220) у тому випадку, якщо в ньому будуть враховані зауваження Міністерства юстиції та Національного антикорупційного бюро. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми чекаємо остаточний варіант, який пропонує комітет, для того, щоб парламент зміг чітко сказати, чи вирішені ці питання. Якщо вони не вирішені і ті проблеми, про які говорить НАБУ, ті проблеми, про які говорить Міністерство юстиції, вони цим законопроектом не врегульовані так, щоб це було зрозуміло, беззаперечно і не давало жодних шансів спекулювати цим законом для уникнення відповідальності за реальні злочини, тоді парламент не буде голосувати за цей законопроект ", - заявив Ємець.

За його словами, в законопроекті також є свої плюси, які можуть зупинити свавілля правоохоронних органів.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вважає неприйнятним законопроект про заборону розслідування закритих раніше справ.