ua en ru

У Раді назвали можливі терміни запуску роботи Держбюро розслідувань

У Раді назвали можливі терміни запуску роботи Держбюро розслідувань Фото: Антон Геращенко (slovoidilo.ua)

ДБР пропонують запустити протягом декількох місяців

У Верховній Раді України (ВР) назвали можливі терміни запуску роботи Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Хто і чому очолить Державне бюро розслідувань".

Так, народний депутат від "Народного фронту", колишній радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не виключив, що відстрочити передачу функцій слідства ДБР потрібно на півроку, а не на рік, як пропонувалося в проекті закону.

"За півроку ми повинні зробити так, щоб ДБР створило свій кадровий склад і працювало", - підкреслив Геращенко.

Крім того, інший член профільного комітету, нардеп з групи "Відродження" Антон Яценко вважає, що після провалу голосування орган повинні створити якомога швидше. І заявляє, що це цілком реально за 2-3 місяці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву генпрокурора України Юрія Луценка, що експеримент по створенню ДБР політиками не вдався.

"Експеримент з призначення ДБР політиками не вдався, і думаю, якщо до Нового року цей механізм не спрацює, необхідно вносити зміни в закон і виписувати інший механізм створення ДБР", - заявив він, зазначивши, що політики вже два роки не можуть обрати голову Державного бюро розслідувань.