ua en ru

В Раді назвали три умови для повернення РФ до ПАРЄ

В Раді назвали три умови для повернення РФ до ПАРЄ Фото: Володимир Ар’єв (РБК-Україна)

Зокрема, йдеться про звільнення усіх політв'язнів-українців

Для повернення російської делегації до Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) Росія має виконати три умови. Про це повідомив голова постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це абсолютно нормально, коли організація може помилятись. Адже це не бездушна будівля. В ній працюють люди, у яких є свої інтереси. Але не можна йти проти принципів, що задекларовані в статуті організації. Тому яка б реакція була у РФ, нас цікавлять лише суттєві кроки по деескалації конфлікту в Україні",- повідомив Ар’єв.

За його словами, для повернення до ПАРЕ Росія має зробити такі кроки як звільнення всіх українських політв’язнів та підтримки розгортання повномасштабної миротворчої місії на території сходу України.

"Ми кажемо, що суттєвими кроками для передумови повернення РФ до ПАРЄ може стати звільнення всіх українських громадян. По-друге, це запровадження повномасштабної миротворчої місії (ООН, - ред.) на території окупованого Донбасу. По-третє, це початок багатосторонніх переговорів щодо статусу Криму із забезпечення українців на території тимчасово окупованого Криму. Ці кроки могли б стати передумовою, щоб РФ могла повертатися. Нічого неможливого ми не вимагаємо", - додав він.

Нагадаємо, 27 вересня постійний представник Євросоюзу при ОБСЄ Іоанніс Враілас під час 1195-го засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні заявив, що Європейський Союз закликає Російську Федерацією негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, активіста Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних українців.