ua en ru

Євросоюз у ОБСЄ закликає звільнити Сенцова, Балуха та інших політв'язнів

Євросоюз у ОБСЄ закликає звільнити Сенцова, Балуха та інших політв'язнів Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

Також представник ЄС вимагав від РФ звільнити журналіста Сущенка

Європейський Союз закликає Російську Федерацією негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, активіста Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних українців. На цьому наголосив Постійний представник Євросоюзу при ОБСЄ Іоанніс Враілас під час 1195-го засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє "Укрінформ".

"Європейський Союз продовжує висловлювати глибоку стурбованість з приводу триваючого ув’язнення українського кінорежисера Олега Сенцова та Володимира Балуха, які вже декілька місяців голодують, стосовно українського журналіста Романа Сущенка, а також щодо інших незаконно утримуваних Російською Федерацією українських громадян. Ми закликаємо до їх негайного та безумовного звільнення", - зачитав Враілас заяву делегації ЄС від імені всіх 28 держав-членів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час промови на 73-й Генеральній Асамблеї ООН заявляв, що всі пропозиції української сторони обміняти громадян РФ, засуджених за злочини проти суверенітету України, на українських, політв’язнів, ігноруються Росією.

Також Порошенко говорив, що Москва має відчути силу міжнародного права. Порошенко заявив, що було ініційовано низку справ проти російської сторони в міжнародних судах.