ua en ru

У Раді знайдеться 150 голосів для створення ТСК по розслідуванню дій Рибалки, - екс-нардеп

У Раді знайдеться 150 голосів для створення ТСК по розслідуванню дій Рибалки, - екс-нардеп Фото: Євген Лупаков

Лупаков впевнений, що Рада проголосує за створення ТСК

У Верховній Раді знайдеться 150 голосів для створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) по розслідуванню можливих корупційних дій народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, голови парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки. Таку думку в ефірі Першого ділового телеканалу висловив народний депутат 2-го скликання, капітан 1 рангу у відставці Євген Лупаков.

"Наскільки мені відомо, завод, який знаходиться в російському Липецьку, в декларації Рибалки не вказаний. А якщо народний депутат, державний службовець приховав факт наявності бізнесу в іншій державі, то давайте подумаємо… Фабрика належить голові парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, а Росія мовчить, і світ мовчить, і депутат не подає інформацію про наявність цієї фабрики. Чому? Чому Росія мовчить? А мовчати Росія може тільки в одному випадку – якщо команда відповідна надійшла з ФСБ. Іншої структури, впливової в даному питанні, не існує. А якщо ФСБ дає відповідні команди, то, мабуть, народний депутат Рибалка чимось їм зобов’язаний, тут в Україні. Ця ж людина допущена до державної таємниці... Це питання не економічної, а державної безпеки", - заявив Лупаков.

Він також вважає, що вказані у ЗМІ факти щодо можливих корупційних дій Сергія Рибалки має перевірити й вивчити тимчасова слідча комісія Верховної ради. Лупаков переконаний, що у разі підтвердження цих фактів, Генпрокуратура повинна внести подання на зняття депутатської недоторканості з Рибалки.

"Депутати з різних фракцій, окрім Радикальної, звичайно, вже сказали, що цей факт повинен бути розслідуваний тимчасовою слідчою комісією. Це говорить про те, що фракції проголосують "за" створення ТСК з розслідування злодіянь Рибалки. Більш ніж впевнений, що 150 голосів у Верховній раді буде. Але тут інше питання. ТСК, можливо, виявить ще якісь злодіяння цього депутата, і це добре... Але нам треба вимагати від цієї Верховної ради, яка стала бізнесовим клубом, на жаль, щоб до наступних виборів була скасована сама депутатська недоторканість, щоб депутати були рівні, такі як і ми всі - їхні виборці", - додав він.

Нагадаємо, раніше лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що Сергій Рибалка має великий бізнес на території Російської Федерації.