ua en ru

У Раді знаходиться кілька законопроектів щодо розвитку фондового ринку в Україні

У Раді знаходиться кілька законопроектів щодо розвитку фондового ринку в Україні Фото: заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків

Посилити фондові ринки в Україні можуть допомогти американські партнери

На розгляді у Верховній Раді знаходиться кілька законопроектів щодо розвитку фондового ринку в Україні. Про це розповів заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків під час брифінгу в середу, 31 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.


"Вже є ряд законопроектів, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді. Це і питання деривативів, питання регулятора, зловживань на ринку цінних паперів. Велику роботу зараз робить Національна комісія...Зараз, на жаль, фондовий ринок в Україні дуже незначний", - зазначив Шимків.

Шимків додав, що необхідно посилити інституційну спроможність фондових ринків і вже є деякі рекомендації від американських партнерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) за підсумками засідання 21 липня зареєструвала зміни до правил фондового майданчика ПАТ "Українська біржа".