ua en ru

В Раді багато не підтримують позицію МЗС щодо Ізраїлю, - нардеп

В Раді багато не підтримують позицію МЗС щодо Ізраїлю, - нардеп Фото: ВРУ

Найближчим часом про це будуть офіційні заяви

У Верховній Раді України багато не підтримують позицію вітчизняного Міністерства закордонних справ (МЗС) по Ізраїлю. Про це заявив нардеп, керівник групи ВР з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем Георгій Логвинський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Коли Україна не підтримала Ізраїль, це виглядало дуже дивно на міжнародній арені. Не можна проводити аналогії окупації Криму з ситуацією, яка відбувається в Ізраїлі... У парламенті дуже багато людей не підтримують позицію представників МЗС. Я думаю, що найближчим часом про це будуть офіційні заяви", - зазначив Логвинський.

Разом з тим, Логвинський зазначив, що засуджує рішення прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, який заборонив міністрам країни здійснювати візити в країни, які проголосували проти Ізраїлю в Раді безпеки ООН, і проводити двосторонні зустрічі з їх представниками.

"Я засуджую Нетаньяху за подібні речі. Цей візит був не тільки Гройсмана. Я теж був членом делегації цього візиту. Скасували не лише поїздку, а й розірвали певні функції відносин...За моєю інформацією, Гройсман намагався переконати окремих осіб, щоб Україна утрималася під час голосування", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заборонив міністрам візити в Україну у зв'язку з голосуванням за резолюцію щодо єврейських поселень в Палестині в Раді безпеки ООН.