ua en ru

Нетаньяху заборонив міністрам візити в Україну

Нетаньяху заборонив міністрам візити в Україну Фото: Біньямін Нетаньяху

Він заборонив відвідування всіх країн, які голосували за резолюцію щодо єврейських поселень в Палестині

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заборонив міністрам візити в Україну у зв'язку з голосуванням за резолюцію щодо єврейських поселень в Палестині в Раді безпеки ООН. Про це повідомляє "9 канал".

Крім того, він заборонив міністрам відвідувати всі країни, які голосували за резолюцію в Раді безпеки ООН. Також заборонено проводити зустрічі з міністрами цих країн.

Нетаньяху також не має наміру зустрічатися з прем'єр-міністром Британії Терезою Мей. Він порекомендував утриматись від коментування анексії територій поки Дональд Трамп не вступить на посаду президента США, натякнувши на ймовірність нових антиізраїльських кроків міжнародної громадськості.

Відзначимо, в п'ятницю, 23 грудня, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, згідно з якою створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". Документ підтримали 14 членів Радбезу, в тому числі Україна. В той же час як США, які раніше блокували подібні проекти, утрималися.

Нагадаємо, Біньямін Нетаньяху прийняв рішення скасувати візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який повинен був відбудуться наступного тижня.