ua en ru

У Раді немає консенсусу щодо голосування за відставку Гонтаревої, - нардеп

У Раді немає консенсусу щодо голосування за відставку Гонтаревої, - нардеп Фото: Валерія Гонтарева (flickr.com/NBU)

Нардеп зазначив, що наразі Смолій не може виконувати покладені на нього функції у повному обсязі

У Верховній раді може не вистачити голосів для відставки голови Національного банку (НБУ) Валерії Гонтаревої у четвер, 15 березня. Про це сьогодні у кулуарах ВРУ заявив представник уряду у парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, на сьогоднішній момент у залі немає консенсусу і я дуже боюся, що завтра знову не вистачатиме голосів за відставку Валерії Гонтаревої", - заявив Денисенко.

Нардеп зазначив, що наразі чинний виконувач обов'язків голови НБУ Яків Смолій не може виконувати покладені на нього функції у повному обсязі.

"Він номер два на сьогоднішній момент і він зв'язаний по руках і ногах приставкою "виконувач обов'язків", яка достатньо серйозно лімітує його. На сьогоднішній момент ми повинні чітко розуміти, що усіма речами, які зараз є в НБУ, управляє Валерія Гонтарева", - додав Денисенко.

Нагадаємо, 13 березня повідомлялося, що фракції коаліції підтримують кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ, однак між БПП та "Народним фронтом" (НФ) немає консенсусу щодо порядку розгляду кадрових питань.