ua en ru

Між БПП і НФ немає консенсусу щодо порядку розгляду кадрових питань, - нардеп

Між БПП і НФ немає консенсусу щодо порядку розгляду кадрових питань, - нардеп Фото: народний депутат Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Фракції коаліції підтримують кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ

Фракції коаліції підтримують кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку (НБУ), однак у "Блоку Петра Порошенка" (БПП) та "Народного фронту" (НФ) немає консенсусу щодо порядку розгляду кадрових питань у парламенті. Про це сьогодні у кулуарах ВРУ журналістам заявила представник президента у парламенті, народний депутат від фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Народний фронт" підтримує кандидатуру Якова Смолія, жодних заперечень у них немає. Єдине, що "Народний фронт" наполягає на іншому порядку - вони хочуть спочатку голосувати за омбудсмена, Рахункову палату, а тоді переходити до Національного банку", - заявила Луценко.

Нардеп зазначила, що представники бізнесу і міжнародні партнери, зокрема і Міжнародний валютний фонд (МВФ) вимагають від України якнайшвидше призначити нового голову НБУ.

"Тому наша позиція - спочатку за Смолія... Ми наполягаємо на тому, щоб голова НБУ голосувався без будь-яких умов", - додала Луценко.

Нагадаємо, 12 березня голова Верховної ради України Андрій Парубій повідомив, що сподівається, що цього тижня до четверга, 15 березня, парламентські фракції завершать консультації щодо призначення голови НБУ.