ua en ru

У Раді готують звернення до ВККСУ та ГПУ про відсторонення суддів, виправдали екс-ректора Мельника

У Раді готують звернення до ВККСУ та ГПУ про відсторонення суддів, виправдали екс-ректора Мельника Фото: Петро Мельник

Антон Геращенко оприлюднив імена суддів, які винесли виправдувальний переговор

Депутат Верховної Ради України Антон Геращенко готують звернення у Вищу кваліфікаційну комісію суддів україни (ВККСУ), Вища рада юстиції (ВРЮ), Верховний Суд і Генеральну прокуратуру України (ГПУ) з вимогою усунути від роботи суддів, які винесли виправдувальний вирок екс-ректору Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

"Готую звернення у Вищу Кваліфікаційну Комісію Суддів, Вища Рада Юстиції, голови Верховного Суду і Генерального прокурора з вимогою усунути даних суддів від роботи і звернеться до Верховної Ради з вимогою звільнити їх від займаних посад, якщо підтвердиться інформація про те, що винесене рішення про виправдання Мельника, є явно неправосудним", - написала Геращенко.

Він заявив, що ГПУ повинна взяти питання підготовки апеляції по цій справі на свій контроль. Крім того, Геращенко попросив Президента України Петра Порошенка взяти це питання на особистий контроль.

"Прізвища суддів, які пішли на виправдання махрового корупціонера Мельника - Апинка С. В., Мікуліна А. В., Кухленко Д. С." - повідомив нардеп.

Він не виключив також, що помічниками суддів у винесенні вироку у справі Мельника могли бути і окремі співробітники прокуратури Київської області.

Все потуги Президента, Премьера, народных депутатов в борьбе с коррупцией множатся на ноль продажными судьями!Только ч...

Posted by Антон Геращенко on 9 Июль 2015 г.

Сьогодні стало відомо, що суд в Ірпені виправдав екс-ректора Мельника. "Сьогодні Ірпінський міський суд виніс виправдувальний вирок Петру Мельнику", - повідомив у своєму Facebook нардеп Віктор Романюк.

Дві знакові події. Знову суди правлять бал. Обидві події яскраві свідчення, що напівмири в Україні не діють. Без знищен...

Posted by Віктор Романюк on 8 Июль 2015 г.

Як раніше повідомлялось, 28 травня екс-ректору Мельнику повідомили про підозру в отриманні хабарів і розтраті майна. "У період з березня 2010 по квітень 2013 року, Петро Мельник перебуваючи на посаді ректора Національного університету державної податкової служби України, отримав від студентів хабарі на загальну суму 63 тисячі гривень. Правоохоронцями встановлено, що для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра студенти перерахували кошти під виглядом "благодійних внесків" на зазначені екс-ректором реквізити", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС України. Зазначалося також, що в разі визнання судом його вини, то Мельнику загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у внз, яким він керував.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 р. Мельник був оголошений в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 р. він був затриманий після прибуття до Києва з Лондона.

Задержали "налогового ректора" Мельника. Помните сбежал при Януковиче с домашнего ареста? По прибытии из Лондона. Боюсь...

Posted by Arsen Avakov on 1 Апрель 2014 г.