ua en ru

У Раді допускають, що бюджет-2017 буде прийнятий лише під кінець року

У Раді допускають, що бюджет-2017 буде прийнятий лише під кінець року Фото: Гончаренко розповів, коли Рада може прийняти бюджет-2017

Написати бюджет за 4 місяці важко через низку причин

Наразі поки немає підстав говорити про те, що державний бюджет на 2017 рік буде ухвалений Верховною Радою не в останній день за традицією попередніх років. Про це сьогодні перед початком засідання фракції "Блок Петра Порошенка" журналістам повідомив депутат Олексій Гончаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що Кабмін його (проект бюджету - ред.) подасть, але, можливо, після того його забере і буде допрацьовувати... Я думаю, що стара добра українська традиція, коли бюджет приймається в останню мить збережеться і цього року. У всякому разі я не бачу поки підстав для того, щоб це відбулося якимось іншим чином", - заявив Гончаренко.

Він зазначив, що відповідна практика вже стала нормою для України.

"Але можна зрозуміти, що у ситуації,коли ми не знаємо, як піде співпраця з МВФ і іншими міжнародними фінансовими структурами, яка ситуація на Сході, які санкції проти Росії (будуть - ред.) та інші речі, тому дуже важко реально написати бюджет за 4 місяці", - додав Гончаренко.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запевнив, що проект державного бюджету на 2017 рік буде внесений до парламенту до 15 вересня.