ua en ru

Рада завтра розгляне постанову щодо польського "антибандерівського закону", - Парубій 

Рада завтра розгляне постанову щодо польського "антибандерівського закону", - Парубій  Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Комітет Ради напрацював текст спільної заяви щодо польського закону, яка буде зареєстрована у парламенті сьогодні

Верховна Рада України у вівторок, 6 лютого 2018 року, розгляне проект постанови стосовно змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, який викликав обурення в українському суспільстві. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова Верховної Ради (ВР) Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам буде дуже важливо завтра ж розглянути постанову ВРУ стосовно закону, який був прийнятий у польському парламенті. На виконання мого доручення, вже сьогодні невідкладно відбулося засідання комітету з закордонних справ для напрацювання спільної заяви ВРУ щодо останніх рішень Сейму і Сенату Польщі, які викликали обурення в українському суспільстві", - заявив Парубій.

За його словами, комітет напрацював текст спільної заяви, яка буде зареєстрована у парламенті сьогодні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польський Сенат у ніч на 1 лютого 2018 року без поправок прийняв скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".