ua en ru

Рада завтра першим питанням розгляне законопроекти про проведення виборів за відкритими списками, - Соболєв

Верховна Рада України завтра, 12 серпня 2014 р., на пленарному засіданні першим питанням розгляне законопроекти про проведення виборів за відкритими списками на пропорційній основі.

Верховна Рада України завтра, 12 серпня 2014 р., на пленарному засіданні першим питанням розгляне законопроекти про проведення виборів за відкритими списками на пропорційній основі. Про це заявив під час брифінгу голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, таких законопроектів декілька.

Якщо жоден з них не буде підтриманий нардепами на розгляд Ради винесуть законопроекти за авторством Руслана Князевича, який базувався на попередньому виборчому законодавстві, але з максимальними відкритими списками.

"Батьківщина" наполягала на тому, щоб завтра останнім питанням розглянути питання про проведення виборів. Але нас наші колеги не почули... Тому першими будуть винесені проекти законів - їх декілька - про вибори на пропорційній основі за відкритими списками. Якщо вони не наберуть необхідної кількості голосів, то буде поставлений проект закону Князевича, який доповнено поправками за відкритими списками", - повідомив Соболєв.