ua en ru

Рада закрила засідання

Рада закрила засідання Фото: Верховна Рада України

Парубій побажав нардепам плідної роботи у комітетах

Як повідомляє "РБК-Україна", Заступник голови Верховної Ради України (ВРУ) Андрій Парубій закрив засідання парламенту.

"Я бажаю всім плідної і активної роботи в комітетах і на тому я ранкове засідання Верховної Ради України оголошую закритим. І закликаю завтра усіх о 10:00 прибути в зал. Завтра буде важливий день. Важливі законопроекти. Я закликаю усіх до активної, плідної роботи", - сказав замголови ВР.

Слід зазначити, що нардепи відхили 4 законопроекти, а саме законопроекти №№1382 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" щодо захисту прав мешканців гуртожитків" - 116 голосів; 2283а "Про внесення змін до деяких законів України (щодо реалізації права на приватизацію житла мешканцями гуртожитків) - 88 голосів, 2589 "Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо передачі гуртожитків у власність територіальних громад)" - 103 голоси; 2434а "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо спрощення господарських відносин у житловій сфері" - 100 голосів.

Законопроекти були відхилені у зв'язку з відповідним проханням Комітету Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства з огляду на прийняття суміжного законопроекту №1076 у першому читанні за основу.

Нагадаємо, Рада має намір встановити, що гуртожитки, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів (фондів) приватних (колективних) товариств (організацій) передаються у власність територіальних громад. Відповідний проект закону №1076 у першому читанні за основу підтримали 248 нардепів.