ua en ru

Рада може заблокувати роботу НКРЕКП, якщо не визначиться з кандидатами за півтора місяці

Рада може заблокувати роботу НКРЕКП, якщо не визначиться з кандидатами за півтора місяці Фото: Верховна Рада України (рбк-україна)

Згідно з указом президента, 3 члена комісії втратять свої повноваження

Верховна Рада (ВР) у наступні півтора місяця повинна визначитися з кандидатурами до складу Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), інакше роботу органу блокується. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надзвичайно важливо, щоб парламент визначився зі своїми кандидатурами, тому що ми заблокуємо роботу НКРЕКП через півтора місяці", - заявив Кононенко.

Нардеп зазначив, що згідно з указом президента, через півтора місяця НКРЕКП не буде кворуму, адже три члена комісії втратять свої повноваження.

Згідно з законом, номінаційний комітет не зможе працювати до тих пір, поки кандидатів до складу комісії не оберуть президент, Кабінет Міністрів і Верховна Рада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз продовжить фінансову підтримку реформ в Україні в рамках асоціації.