ua en ru

Рада виділила 400 млн грн на покриття заборгованості вуглевидобувних підприємств

Рада виділила 400 млн грн на покриття заборгованості вуглевидобувних підприємств

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №2376-1 "Про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2015 р." щодо державної підтримки вугільної галузі". За відповідне рішення проголосували 254 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Як заявив автор законопроекту депутат з фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко, даний законопроект передбачає в межах видатків, встановлених Міненерго законом "Про державний бюджет на 2015 р." збільшивши перерозподіл коштів між бюджетними програмами, а саме зменшити на 400 млн грн фінансування за програмою "Реструктуризація вугільної та видобувної промисловості" та на цю суму збільшити видатки за програмою "Державна підтримка вуглевидобувних підприємств та часткове покриття витрат собівартості готової товарної вугільної продукції.

"Реалізаціє цього законопроекту дасть можливість покрити заборгованість, яка є сьогодні у шахтарів , - підкреслив Мартиненко.

Нагадаємо, Міненерго планує закупити до 3 млн т вугілля на початок опалювального сезону 2015-2016 рр.

Мінімальна ціна українського вугілля повинна становити 1500 грн/т, - профспілки