ua en ru

Рада хоче ввести держконтроль за безпекою кормів

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4986 "Про державний контроль у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, благополуччя тварин".

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4986-1 "Про державний контроль у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, благополуччя тварин". За відповідне рішення проголосували 231 нардеп.

Законопроект спрямований на удосконалення правових засад державного контролю у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, благополуччя тварин.

Проектом, зокрема, пропонується визначити систему органів, що здійснюють відповідний контроль, та їх повноваження; види контролю у даній сфері; основні вимоги щодо здійснення контрольної діяльності з питань безпечності та якості харчових продуктів і кормів, благополуччя тварин; кваліфікаційні вимоги до осіб, що здійснюють контроль; заходи юридичної відповідальності за порушення вимог відповідного законодавства тощо.

Законопроект передбачає гармонізацію законодавства України у сфері здійснення державного нагляду (контролю) щодо перевірки виконання законодавства України про безпечність та якість харчових продуктів, кормів, здоров'я і благополуччя тварин у відповідність з Регламентами ЄС № 854/2004, № 882/2004, № 669/2009 та Директивою Ради ЄС № 97/78/EC.