ua en ru

Рада включила до складової частини бюджету кошти, одержувані від відчуження землі

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні як закон законопроект № 11332 ініційований народним депутатом від Партії регіонів "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо формування та виконання державного та місцевих бюджетів)". "За" законопроект проголосували 242 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Згідно з положеннями закону, крім іншого, в складові частини бюджету входять кошти, що отримуються бюджетними установами від заходів по відчуженню для суспільних потреб земельних ділянок та розташованих на них інших об'єктів нерухомого майна, що перебувають у приватній власності фізичних або юридичних осіб.

Крім того, визначається, що джерелами формування спеціального фонду державного бюджету в частині фінансування є: кредити від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних програм.

До складу доходів держбюджету включені збори на обов'язкове пенсійне страхування під час придбання легкових авто, а також кошти отримані від секретаріату НАТО чи іншої міжнародної організації за участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Передбачається, що дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям надаватимуться субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

А також застосовуються щодекадні (замість щомісячних) нормативи відрахувань коштів на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Джерелами формування спеціального фонду Державного бюджету України у частині доходів є: акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів в частині нафтопродуктів і транспортних засобів; акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів в частині нафтопродуктів і транспортних засобів; ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них; екологічний податок, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та / або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк; судовий збір.