ua en ru

Рада повернула послуги реєстрації актів цивільного стану вcім громадам

Рада повернула послуги реєстрації актів цивільного стану вcім громадам Фото: Рада повернула послуги реєстрації актів цивільного стану вcім ОТГ (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада повернула послуги державної реєстрації актів цивільного стану усім територіальним громадам. Народні депутати схвалили в цілому законопроект №4382.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Ради.

"За" проголосували 343 народні депутати.

Цей закон забезпечує право громадян на отримання таких базових адміністративних послуг як державна реєстрація народження, шлюбу, смерті.

"Проблема полягає у тому, що внаслідок децентралізаційної реформи мільйонам громадян України наразі суттєво ускладнено доступ до державної реєстрації народження, шлюбу, смерті", - сказано у пояснювальній записці до документу.

Станом на зараз міста обласного значення, в тому числі об’єднані та укрупнені територіальні громади, що утворені на базі таких міст як шляхом добровільного приєднання, так і на підставі рішень Кабінету міністрів про затвердження територій тергромад не мають повноважень у сфері ДРАЦС.

Цей закон надає територіальним громадам, утвореним на базі міст обласного значення, повноваження з реєстрації народження, шлюбу, смерті.