ua en ru

Рада повернеться до питання недискримінації ЛГБТ, коли буде більшість голосів

Рада повернеться до питання недискримінації ЛГБТ, коли буде більшість голосів Фото: Юрій Луценко

Поки такі поправки в Трудовий кодекс не хочуть підтримувати депутати з "Самопомачі" і "Народного фронту"

Верховна Рада України повернеться до розгляду поправок до Трудового кодексу України щодо недискримінації працівників, зокрема, в залежності від їх сексуальної орієнтації, коли в парламенті набереться достатньо голосів. Про це в коментарі журналістам повідомив лідер фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Парламент може повернутися до цього, коли ми відчуємо, що є більшість у парламенті", - сказав Луценко.

Він зазначив, що станом на сьогодні немає підтримки відповідного питання фракцією "Самопоміч" і значної частини фракції "Народний фронт".

Разом з тим, він додав, що закріплення в Трудовому кодексі поправки про заборону дискримінації за будь-якою ознакою при працевлаштуванні вимагають 8 країн Європейського Союзу (ЄС).

"Відповідно до листа пана Юнкера, 8 країн вимагають від України уточнення Трудового кодексу, де повинно бути прописано, що при працевлаштуванні в Україні, забороняється будь-яка дискримінація. 8 європейських країн наполягають, щоб там було уточнення",- сказав він.

Нагадаємо, 5 листопада Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України. Однак, в ході розгляду цього законопроекту в парламенті поправка щодо недискримінації працівників, зокрема, в залежності від їх сексуальної орієнтації, була відхилена.

9 листопада Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду ввести заборону на дискримінацію в Трудовий кодекс.

Зазначимо, сьогодні, 10 листопада, у Верховну Раду України вже внесли проект закону №3442 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)". Згідно з текстом законопроекту, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження.