ua en ru

Рада звільнила Шевченка

Рада звільнила Шевченка Фото: Ігор Шевченко

За відповідне рішення проголосували 235 нардепів

Верховна Рада України підтримала проект постанови № 2172а про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України. За відповідне рішення проголосували 235 нардепів при 226 мінімально необхідних, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Рада звільнила Шевченка

Фото: відставку Шевченка підтримали 235 нардепів

Ініціатором звільнення Шевченка виступив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Передісторія звільнення Шевченка

Нагадаємо, про відставку Шевченко заговорили після того, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що під час пожежі на нафтобазі під Києвом міністр екології був у відпустці в Ніцці і Монако, звідки повернувся на приватному літаку народного депутата Олександра Оніщенко.

Шевченка в свою чергу заявив, що оплатив переліт приватним літаком та пригрозив Ляшку судом за безпідставні звинувачення. Також Шевченко попросив ГПУ перевірити звинувачення проти нього.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради України з проханням звільнити Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України.

Чим запам'ятався Шевченко

Варто відзначити, що Шевченко увійшов у другий Кабмін Арсенія Яценюка за квотою партії "Батьківщина".

Український юрист і політик, у минулому активно займався громадською діяльністю. Перший досвід роботи в Кабміні Шевченко отримав у 2005 році, коли був призначений радником прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з питань залучення іноземних інвестицій. У 2007 р. заснував компанію Shevchenko Asset Management. У 2012 р. Ігор Шевченко став на чолі Мерітократичної партії, намагався залучити до спільної участі в парламентських виборах Віталія Кличка та Анатолія Гриценка, але переговори не вдалися.

Журналісти програми "Гроші" (1+1) стверджують, що нардеп і колишній регіонал Олександр Онищенко (Економічний розвиток) міг бути лобістом призначення Шевченка на посаду міністра.

Ігор Шевченко виступив за створення на території зони відчуження Чорнобильської біосферного заповідника і пообіцяв, що рішення про це буде прийнято до кінця 2015 р. Цю заяву міністр зробив 8 травня 2015 р., а вже 21 травня 2015 р. він заявив, що відповідний проект вже знаходиться на фінальній стадії.

10 червня 2015 р. Шевченко показав себе запеклим антикоррупционером, виступивши за проведення повторного та відкритого конкурсу в комісію по відбору членів Нацагенства по боротьбі з корупцією, так як, за його словами, вже проведений конкурс має ознаки фальсифікації.