ua en ru

Рада звільнила 28 суддів за порушення присяги

Рада звільнила 28 суддів за порушення присяги Фото: парламентарії звільнили 28 суддів, які порушили присягу

При цьому парламент відмовився звільнити 4 суддів за порушення присяги

Верховна Рада України звільнила 28 суддів за порушення присяги, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, як повідомив голова ВРУ Андрій Парубій, у Верховну Раду надійшли подання Вищої ради юстиції про звільнення суддів на підставі порушення присяги.

При цьому парламент відмовився звільнити 4 суддів за порушення присяги.

Під час засідання, голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич повідомив, що частину суддів, які винесені на розгляд 29 вересня, взагалі не повинні за цим правовим основи розглядатися, "оскільки вони внесені на підставі несумісність займаної посади — а ця норма як була, так і залишається в новій редакції Конституції"

"Це старі судді, ще внесені Вищою радою юстиції при Януковичі... Ми кілька разів намагалися їх розглядати — й сесійний зал відмовився звільняти їх з-за того, що вже в ході розгляду і в комітеті, і на сесії виявилося, що всі судді переслідувалися колишнім режимом і їх змушували приймати незаконні рішення, а вони відмовлялися це робити. Зараз ми хочемо за це їх звільняти", — зазначив Князевич.

Після того, як нардепи закінчили голосування за звільнення суддів, за пропозицією голови ВРУ Андрія Парубій парламентарії вшанували пам'ять вбитих у цей день 75 років тому в Бабиному Яру хвилиною мовчання.

Чергове засідання ВР відбудеться 4 жовтня

Після цього спікер закрив позачергове засідання ВРУ.

"Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Чергове засідання відбудеться у вівторок, 4 жовтня в 10:00", - сказав Парубій.

Нагадаємо, Рада звільнила суддю Вищого господарського суду України Віктора Татькова.