ua en ru

Рада затвердила порядок роботи над законом щодо зняття недоторканності з нардепів

Рада затвердила порядок роботи над законом щодо зняття недоторканності з нардепів Фото: парламент (РБК-Україна)

Рада зможе розглянути закон не раніше, ніж через 7 днів після надання нардепам висновків комітетів ВР

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови про порядок подальшої роботи над президентським законопроектом №7203 про зняття недоторканності з народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, постанову №7203/П1 підтримали 274 нардепи.

На голосування також була винесена постанова №6773/П1 щодо порядку роботи над законопроектом нардепів, однак її не підтримали: за документ проголосували лише 213 парламентарів при 226 мінімально необхідних, і голова ВР Андрій Парубій оголосив про прийняття постанови №7203.

Згідно з проектом, встановлюється строк подання пропозицій та поправок до законопроекту - до 19 жовтня 2018 року (включно).

Визначається, що комітети з питань регламенту та організації роботи ВР, з питань бюджету, з питань запобігання і протидії корупції, з питань європейської інтеграції опрацьовують пропозиції та поправки до законопроекту у період до 7 листопада 2018 року (включно). Надання висновків комітету з питань правової політики та правосуддя також відбувається до 7 листопада (включно).

Вказано, що правовий комітет має опрацювати пропозиції та поправки до законопроекту та організувати надання нардепам документів, передбачених частиною третьою статті 150 Регламенту ВР, у період до 21 листопада 2018 року (включно).

При цьому розгляд законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) може відбутися не раніше, ніж через сім днів після надання депутатам ВР відповідних висновків комітетів парламенту.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вимагає невідкладно скасувати депутатську недоторканність. Зокрема, він запропонував скасувати депутатську недоторканність з наступного скликання (з 2019 року).

Раніше РБК-Україна повідомляло, що перше голосування по зняттю депутатської недоторканності відбудеться до січня 2019 року.