ua en ru

Рада встановила порядок добровільного об'єднання територіальних громад

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 0915 "Про добровільне об'єднання територіальних громад". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів з 226 мінімально необхідних.

"У ході підготовки законопроекту до другого читання в ньому збережена концепція добровільного об'єднання громад, що було прийнято в першому читанні. При цьому значна частина проекту закону була змінена. До другого читання від 9 депутатів подано 82 поправок, з них 52 пропонується врахувати, 8 - частково, 10 - редакційно, а 8 - відхилити", повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, представляючи даний законопроект у сесійній залі парламенту.

За його словами, в разі прийняття цей документ потребує технікою-юридичного доопрацювання.

Закон спрямований на децентралізацію публічної влади із реальним забезпеченням загальновизнаних європейських принципів організаційної, правової та фінансової самостійності органів місцевого самоврядування, передбачених Конституцією України засад справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами.

Нагадаємо, 3 липня 2014 р. народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4070а "Про добровільне об'єднання територіальних громад". За відповідне рішення проголосували 269 нардепів.