ua en ru

Рада встановила мораторій на стягнення з УЗ за зобов’язаннями Донецької залізниці

Рада встановила мораторій на стягнення з УЗ за зобов’язаннями Донецької залізниці Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Документ після ряду невдалих голосувань підтримали 230 нардепів

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №9069 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та в районі проведення антитерористичної операції", передає кореспондент РБК-Україна.

Документ після ряду невдалих голосувань підтримали 230 нардепів.

"Ми допомагаємо УЗ не обслуговувати кредит 200 млн доларів, який наданий Донецькій залізниці, тому що вона ще не ввійшла у ПАТ "Укрзалізниця"… Вона зараз на території тимчасово окупованій", - прокоментував документ автор законопроекту, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Проектом запроваджуються тимчасові заходи щодо недопущення звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, зокрема в районі проведення антитерористичної операції, щодо яких не відбулось правонаступництво у порядку, встановленому двома постановами Кабінету міністрів від 2014 року.

Таким чином, документом тимчасово встановлюється мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене в районі відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях. Передбачається, що на період дії мораторію виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень щодо звернення стягнення на активи товариства за такими зобов’язаннями зупиняються.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Рада ратифікувала фінугоду з ЄІБ щодо модернізації "Укрзалізниці".