ua en ru

Міліція встановила, що куля в тілі Музичка була випущена з його зброї

Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило результати експертизи куль з тіла координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка.

Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило результати експертизи куль з тіла координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка (на фото). Їх повідомив перший заступник глави МВС Володимир Євдокимов, передає прес-служба відомства.

"Вчора під час програми "Шустер-LIVE" я обіцяв, що поставлю крапку в цьому питанні і повідомлю результати балістичної експертизи. Криміналісти зробили висновок, що обидві кулі - одна, яка вийнята з лівої частини грудей Олександра Музичка, і друга, яку медики вилучили з середньої третини плеча пораненого бійця спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл", - випущені зі зброї, яке знаходилося в руці Олександра Музичка", - розповів Євдокимов.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько "Сашко Білий" отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією. Проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу.

Зазначимо, що сьогодні МВС створило спецкомісію з розслідування обставин смерті Музичка.

Раніше в МВС допускали, що Музичко отримав поранення з своєї зброї.

"З своєї зброї, з якого стріляв по співробітникам (міліції), і тут же були постріли - два навиліт, одне попадання в серце... На мій погляд, це було бажання Білого ось таким рухом збоку з-за спини розправитися з тим, хто був позаду. Тому що два поранення якраз не смертельні... проходять уздовж жирового прошарку, зачіпають шкіру", - зазначив перший заступник голови МВС Володимир Євдокимов.

Також у МВС спростували причетність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до вбивства Музичка.

У свою чергу "Правий сектор" вимагає відставки Авакова та арешту командира спецпідрозділу "Сокіл", який брав участь у затриманні Музичка.